Občinski praznik

Občina Škofljica ima občinski praznik 1. septembra in ga vsako leto praznuje drugo soboto v mesecu septembru. 

Osrednja prireditev ob občinskem prazniku ima velik pomen za občino in je vsako leto izvedena na visokem nivoju. V zadnjih letih se odvija v Športni dvorani Osnovne šole Škofljica, ki je največja dvorana v občini. 

Prireditev je javnega značaja, dostopna vsem prebivalcem naše in drugih občin. S strani Občine Škofljica prireditev vedno obiščejo tudi častni gostje, predstavniki okoliških občin, ter predstavniki iz občin držav, s katerimi tkemo mednarodne povezave (Fulianka, Slovaška; Zarszyn, Poljska; Sveta Nedelja, Hrvaška; Malinska, Hrvaška; idr.). 

Osrednjo prireditev običajno otvorimo z oblikovanjem povorke ob spremljavi Pihalnega orkestra. Nadaljujemo s predstavitvenim filmom Občine Škofljica in povorko ter igranjem koračnice. Prireditev vodi voditelj/voditeljica, ki napoveduje program. Sledi evropska ter slovenska himna, ter osrednji nagovor župana. Osrednji del prireditve je podelitev Županovih priznanj ter Plaket Občine Škofljica posameznikom/skupinam/društvom, ki so veliko prispevali k razvoju skupnosti Občine Škofljica. Vmesni protokolni del prireditve popestrimo s pestrim glasbenim in kulturnim programom – otroški pevski zbor, plesne skupine, recitali ipd. Prireditev se zaključi s koračnico. 

Ob Osrednji prireditvi ob občinskem prazniku pa imamo vsako leto tudi Slavnostno sejo, na kateri podelimo Občinska priznanja. Prireditev poteka 1. septembra, na dan občinskega praznika, v Kulturni dvorani Občine Škofljica. 

Celotno prireditev iz leta 2019, si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=sgaYlWMs82M&t=3015s

OSREDNJA PRIREDITEV OB OBČINSKEM PRAZNIKU 2019:

SLAVNOSTNA SEJA 2019:

Comments are closed.

Skip to content