Društvo Tarok Škofljica

Z veseljem smo sprejeli odločitev o preklicu raznih prepovedi v času prisotnosti korona virusa. To se nanaša predvsem na prepoved druženja in s tem povezano dejavnosti društvenega življenja.
V tem času je vodstvo občinske uprave tudi dalo izprazniti društveno sobo, kjer so se odvijale dejavnosti nekaterih društev – tudi Društva Tarok Škofljica. Člani smo se redno sestajali ob četrtkih vse do nastopa korona krize. V naslednjem kratkoročnem obdobju, ko se bo gradil prizidek k občinski zgradbi, kjer bomo društva dobili spet svoje namenske prostore, pa se bomo nemoteno dobivali na drugih lokacijah. Tik pred prepovedjo družabnega življenja zaradi virusa Covid 19, smo v društvu še izpeljali redno letno Skupščino DTŠ z pregledom poslovanja v preteklem letu in sprejeli plan aktivnosti za leto 2020. Neglede na skoraj trimesečni izpad aktivnosti bomo vseeno večino plana tudi realizirali!
Tako smo takoj, ko so se odprle restavracije vzpostavili stik z lastnikom Grandvid Hotela na Lavrici, ki nam je velikodušno odprl svojo restavracijo. Dogovorili smo, da do nadaljnjega lahko ob četrtkih nadaljujemo s svojimi srečanji in vadbo Tarok igre pri njih. Dogovorili smo tudi, da bomo v septembru ob občinskem prazniku organizirali naš tradicionalni odprti Tarok turnir v Restavraciji Hotela Grandvid. To bo tudi ena od prvih bolj množičnih tovrstnih prireditev v naši občini po korona krizi.
V času vseh omejitev v obdobju marca, aprila in meseca maja je naš član Vili Ferjan pridno preurejal klubsko sobo za igranje taroka in dopolnjeval spominski prostor svojemu preminulemu sinu Mateju, ki je bil večkratni državni prvak Slovenije in Madžarske, prvak Evrope, kontinentalni prvak in osvojil prvo medaljo v Avto-moto športu na svetovni ravni. V soboto smo imeli člani DTŠ otvoritev klubske sobe in si ob tem ogledali še muzej. Na veselje vseh smo na koncu odigrali tudi društveni turnir. Vse pohvale sočlanu Viliju Ferjanu, ki je ustvaril prostor za interni Tarok turnir članov DTŠ. Pohvalno! Takega člana si lahko želi prav vsako društvo.
Ponovno vabimo občane, ki znajo igrati Tarok in si želijo pomeriti v tej igri tudi z drugimi igralci in ne le z domačimi, da se nam pridružijo. Prav tako to velja za vse, ki bi si želeli naučiti to igro. Pridružite se nam ob četrtkih. Naši kontakti so objavljeni na občinski internetni strani.
Sicer pa lahko pokličete na GSM 041 618 072, 031 530 901 ali 041 542 385 in se prijavite v društvo.

Priloga: foto Karin Gradišar

 

DRUŠTVO TAROK ŠKOFLJICA
VRH NAD ŽELIMLJAMI 13
1291 ŠKOFLJICA
tarok.skofljica@gmail.com

Comments are closed.

Skip to content