LOKALNE VOLITVE 2022

18.11.2022

Lokalne volitve bodo potekale v nedeljo 20. novembra 2022. Na dan volitev bodo volišča odprta od 7.00 do 19.00 ure (seznam v prilogi). Letos bodo prvič potekale tudi splošne volitve v vaške in četrtne skupnosti.

Kako se glasuje:

  • za župana se glasuje tako, da se obkroži številko pred imenom in priimkom;
  • za listo, torej občinski svet, se glasuje tako, da se obkroži številko pred imenom liste. Če želi volivec dati posameznemu kandidatu z liste preferenčni glas, pa vpiše v za to določen prostor pri listi zaporedno številko kandidata z liste, ki mu daje preferenčni glas;
  • za svet krajevne, vaške in četrtne skupnosti velja večinski sistem. Glasuje se tako, da se obkroži številko pred kandidatom. Glasuje se lahko za največ toliko kandidatov, kot se jih voli v svet posamezne skupnosti. Podrobnejša navodila so navedena na posamezni glasovnici.

 

Opozorilo: Volilna pravica je strogo osebna pravica, zato lahko volivec glasuje zgolj ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta!  Priporočamo, da volivci na volišče s seboj prinesejo obvestilo, da jih bo volilni odbor lažje našel v volilnem imeniku. Ker obvestilo velja tudi za morebitni 2. krog, naj ga volivci ne puščajo na volišču!

Rezultate volitev lahko v nedeljo spremljate na spodnji povezavi:

https://volitve.dvk-rs.si/lv2022/#/obcine/skofljica/rezultati

Last modified: 18.11.2022

Comments are closed.

Skip to content