OBČINSKI PRAZNIK OBČINE ŠKOFLJICA

14.09.2022

SLAVNOSTNA SEJA

Občina Škofljica praznuje svoj občinski praznik 1. septembra in kot je že tradicionalno je na ta dan v kulturni dvorani Škofljica potekla slavnostna seja občinskega sveta. Prisotne je nagovoril župan g. Ivan Jordan, ki je ob pozdravu, še posebej pohvalil dobra dela in dosežke letošnjih občinskih in županovih nagrajencev, ter na kratko predstavil aktualne projekte in dogodke v občini.

Kratko slovesnost sta s vrhunskima glasbenima vložkoma popestrila domačina Manca in Tomaž Boh.

Iskrena zahvala »Aktivu kmečkih žena Lavrica  na čelu s ga. Zmago Sebanc» za čudovito pripravo domačih dobrot.

OSREDNJA PRIREDITEV

Samo praznovanje je potekalo v soboto 10. septembra 2022 skozi celoten dan, saj se je dogajanje pričelo z otroškim dopoldnevom, kjer so se najmlajšim predstavili gasilci, domača društva, šola in vrtec. Zagotovo pa so bila najbolj privlačna napihljiva igrala in jezdenje malih in ubogljivih konjičkov.

Da je bil organiziran program zanimiv in privlačen, priča tudi rekorden obisk, več kot 800 udeležencev.

Osrednja prireditev s pestrim kulturno-glasbenim programom in podelitvijo občinskih in županovih priznanj je potekla v športni dvorani Škofljica. Prireditev je imela tudi mednarodno noto, saj je občina za izvedbo prireditve ob občinskem prazniku uspešno kandidirala na razpisu oz. projektu Evropske unije» Kulturne razlike združujejo Evropo – Town Twinning, v sled česar so bili med gosti tudi predstavniki iz Poljske, Slovaške, Madžarske in Hrvaške.

V slavnostnem nagovoru se je župan g. Ivan Jordan zahvalil vsem občankam in občanom, članom občinskega sveta, osnovni šoli Škofljica, vrtcu Škofljica, vsem društvom in posameznikom za uspešno sodelovanje in pomoč pri nadaljnjem razvoju občine. Še posebno se je zahvalil letošnjim nagrajencem in našim gasilkam in gasilcem, ki so venomer pripravljeni priskočiti na pomoč. To so dokazali tudi s sodelovanjem pri gašenju obsežnejšega požara na Krasu.

V nadaljevanju je sledila predstavitev več kot 200 večjih in tudi že izvedenih projektov v zadnjih treh mandatih, številnih projektov ki so v izvajanju in številnih novih razvojnih projektov, kot vizija za nadaljnji razvoj občine, vizija prihodnosti. Ob tako številnih projektih, ob dejstvu, da je občina kljub izgradnji nove podružnične šole na Lavrici s športno telovadnico, še vedno zelo likvidna in je tudi ena redkih slovenskih občin, ki nima niti evra zadolžitev oz. kredita, dobrem medsebojnem sodelovanju in usklajevanju je več kot prepričljiv izziv, da je aktualni župan Ivan Jordan, napovedal kandidaturo na letošnjih lokalnih volitvah, še za en mandat.

Sledila je slavnostna podelitev priznanj letošnjim nagrajencem, ter županova zahvala za njihov doprinos pri soustvarjanju podobe naše lepe občine.

Ob zaključku je župan občankam in občanom zaželel prijetno praznovanje in ISKRENE ČESTITKE ob občinskem prazniku.

Prelepi glasovi števnih glasbenih virtuozov, čaroben ples naših plesalk je preko 400 obiskovalcem, dal čutiti, da se bliža idiličen zaključek in razburljiv večer. Ob druženju in tudi navijanju za naše odlične odbojkarje, ki so tik pred polfinalno tekmo svetovnega prvenstva.

 

Last modified: 01.12.2022

Comments are closed.

Skip to content