ŽUPANOV OBISK 100- LETNICE NA LAVRICI

06.05.2022

 
Naša občina se lahko pohvali s številom najmlajših, ki presega število najstarejših občanov. To je v državi značilnost le redkih slovenskih občin.
Kljub temu imamo starostnike, ki dosegajo častitljivo starost. Tokrat smo v enem mesecu, obiskali že drugega stoletnika oz. stoletnico.
 
Gospo Šarloto Lutarič, ki je 23. aprila praznovala svoj 100. rojstni dan, smo obiskali na Lavrici, v hiši kjer prebiva s svojo hčerko Albinco Pesek in njenim partnerjem. Šarlota ali po prekmursko Šarika, od koder izvirajo njene korenine, nas je zelo toplo sprejela. Izjemno vitalna in zgovorna sogovornica še danes poprime za harmoniko in raztegne njen meh. 
Do upokojitve je delovala na področju računovodstva, kasneje pa svoje življenje in čas namenila raziskovanju energij in samozdravljenju ter skozi zdravilstvo pomagala številnim ljudem.
Izjemno urejena gospa Šarika svoj spomin uri z dnevnim igranjem miselnih iger. Rada je v družbi ljudi, katerim z veseljem citira verze v različnih jezikih, tudi madžarskem. Nekaj teh je namenila tudi nam. 
 
Če želite izvedeti ‘recept’ za dolgo starost, naj vam zaupamo življenjske modrosti gospe Šarlote:
»Malo jej, pa dolgo živi«.
»Vzemi si čas, ne življenja«.
 
Naši predragi krajanki želimo vse najboljše, ter da bi še naprej ostala zdrava, radostna, vedrega značaja in zadovoljstva. 
 
Občina Škofljica in župan Ivan Jordan

Last modified: 06.05.2022

Comments are closed.

Skip to content