PREDAVANJE- PROMETNE NESREČE IN POSLEDICE

04.04.2022

Motoristi, motoristični navdušenci, mladi vozniki in vsi ostali zainteresirani!

Policijska uprava Ljubljana pred začetkom motoristične sezone v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in občinami Vrhnika, Medvode, Grosuplje, Zagorje ob Savi, Ribnica, Cerknica, Kamnik in Mestno občino Ljubljana organizira predavanja z naslovom Prometne nesreče in posledice.

Brezplačna predavanja so namenjena predvsem uporabnikom enoslednih motornih vozil, mladim voznikom, kakor tudi ostalim udeležencem v prometu. Projekt Posledice prometnih nesreč v policiji že od leta 2012 v sodelovanju z AVP izvajamo za dijake srednjih šol. Projekt je bil pozitivno sprejet in tudi nagrajen s posebnim priznanjem za prispevek k večji varnosti v cestnem prometu. Slušatelji so večkrat poudarili, da bi predavanje morali poslušati ne le mladostniki ampak sleherni udeleženec v prometu. 

Predavanje je namenjeno predvsem ozaveščanju o posledicah prometnih nesreč in posledično s tem krepitvi zavedanja, kako pomembno je naše ravnanje v prometu.

Utrinki iz predavanj:

–             AVP- Vozimo pametno

–              Preventiva je pomembna- Oddaja 24ur

Predavatelj, policist Tomaž Tomaževic, bo temo predstavil v interaktivnem predavanju, ki traja 45–60 minut. Sestavljeno je iz osebne izpovedbe zgodb o prometnih nesrečah, v katerih je bil posredno ali neposredno udeležen ali jih je obravnaval kot policist. S prikazom posnetkov s spleta ter drugih vsebin pokaže, kateri so vzroki in kakšne so lahko posledice prometnih nesreč. Celotno predavanje vzpodbuja slušatelje k razmišljanju o posledicah in je predstavljeno na poljuden način ter se vseskozi prepleta z izkušnjami iz prakse.

Predavanje je razdeljeno v več sklopov in obsega seznanitev s posledicami prometnih nesreč skozi oči policista, dejstva o prometnih nesrečah (statistika, vzroki nesreč, kazenske določbe, varnost vozil), prikaz dejavnikov nesreč s pomočjo videoposnetkov (hitrost, zaviranje, alkohol, varnostni pas …), prikaz konkretnih primerov hudih prometnih nesreč v povezavi z dejavniki ter diskusijo.

Lokacije predavanj s pričetkom ob 17. uri:

  1. 4. 2022 VRHNIKA; Cankarjev dom, Tržaška cesta 25, Vrhnika
  2. 4. 2022 MEDVODE; Kulturni dom Medvode, Cesta ob Sori 13, Medvode
  3. 4. 2022 GROSUPLJE; Družbeni dom Grosuplje, Taborska 1, Grosuplje
  4. 4. 2022 ZAGORJE OB SAVI; Kulturni center delavski dom, Cesta 9. avgusta 1, Zagorje ob Savi
  5. 4. 2022 RIBNICA; Rokodelski center Ribnica, Cesta na Ugar 6, Ribnica
  6. 4. 2022 CERKNICA; Policijska postaja Cerknica, Cesta v Dolenjo vas 3, Cerknica
  7. 4. 2022 KAMNIK; Zavod Mekinjski samostan, Polčeva pot 10, Mekinje-Kamnik
  8. 4. 2022 LJUBLJANA; Prostori MOL Ljubljana, Trg Mladinskih delovnih brigad 7, Ljubljana

Za udeležbo na dogodku so zaradi omejitve števila kapacitet na posameznih lokacijah potrebne predhodne prijave do vključno četrtka, 7. 4. 2022, na e-naslov: predavanja_nesrece@policija.si

V poslanem sporočilu prosimo navedite kraj, kjer bi se dogodka udeležili, in število oseb.

Prijave bodo odprte do zasedbe prostih mest, ki se zasedejo po vrstnem redu prispelih prijav. Če bo prijav za posamezen dogodek več, bo na posamični lokaciji predavanje izvedeno še v terminu ob 19. uri, o čemer boste obveščeni na e-naslov, od koder je bila poslana prijava. Če bosta zasedena oba termina, pa boste obveščeni o krajih, kjer so še na voljo prosta mesta.

Vse prosimo za korektnost pri pošiljanju prijav, v primeru nezmožnosti udeležbe pa nas o tem obvestite najkasneje 2 dni pred predvidenim dogodkom.

Vabljeni!

 

Last modified: 04.04.2022

Comments are closed.

Skip to content