OBČINA ŠKOFLJICA DEL PREDSTAVITVE SLOVENIJE NA DUBAJ EXPO 2020

24.01.2022

EXPO 2020  je svetovni dogodek, ki letos poteka v Združenih arabskih emiratih, v mestu Dubaj. Razstava vedno pritegne ogromno pozornosti, obiskovalcev iz celega sveta in prinaša nova sodelovanja ter izmenjavo dobrih praks. Je tudi platforma za sodelovanje, krepitev nacionalnih blagovnih znamk in kulturno izmenjavo, močno pa pripomore tudi k povečanju turistične prepoznavnosti.

Tokrat se na njej predstavlja največ držav v zgodovini razstave, kar 192. Ena izmed predstavljajočih držav je tudi Slovenija, ki se v Dubaju predstavlja z geslom: »Slovenia. Green and Smart Experience.«

V skladu z geslom je slovenski paviljon v puščavskem svetu izstopal s svojo bujno »zeleno« steno, na kateri so bile zasajene lokalne rastline. Znotraj njega so predstavili dobre razloge za odkrivanje Slovenije in obiskovalce nagovarjali z vrhunskimi multimedijskimi predstavitvami. Ena izmed njih je bila namenjena tudi predstavitvi LUR (Ljubljanska urbana regija), znotraj katere je tudi Občina Škofljica. V predstavitvi je bilo tako prikazanih nekaj naših biserov, kot je Grad Lisičje, predstavili smo širšo okolico občine, vključno z našimi ambicioznimi načrti za trajnostni razvoj. Na razstavi pa so predstavili tudi čebelarski del Slovenije. Čebelarji LUR so tako pripravili video prezentacijo z naslovom »Čebeli prijazna regija«, znotraj katere je tudi Čebelarsko društvo Škofljica.

Poseben pečat ima osebni stik, zato so LUR predstavili tudi predstavniki občin. Našo občino sta tako v sredini januarja zastopala g. župan Ivan Jordan in vodja občinskih investicij Gabrijela Golob. Predstavitev sta popestrila z izdelki iz lanu in lesa. Slovenijo, in z njo tudi Občino Škofljica, je tako v najboljši luči spoznalo ogromno potencialnih turistov, saj je do sredine januarja naš paviljon obiskalo skoraj 400 000 obiskovalcev.

Ste vedeli?

Gradnjo in nastanek slovenskega paviljona je spremljala tudi gradbena inženirka, Julija Gruden, naša so-občanka, ki je dve leti vodila gradnjo mogočnega »Okrožja mobilnosti« (Mobility district) na Expo 2020 v Dubaju! Lahko smo  ponosni nanjo!

Na razstavi sta bili kot hostesi prisotni tudi občanki iz Lavrice in Škofljice.

 

                               

 

 

 

Last modified: 24.01.2022

Comments are closed.

Skip to content