S SRCEM NA POTI – BREZPLAČNI PREVOZI ZA STAROSTNIKE

15.12.2021

V petek, 10. 12. 2021, je bila na Občini Škofljica podpisana pogodba za projekt »Prostofer«. Pogodbo sta podpisala župan Ivan Jordan in direktor zavoda Zlata mreža Miha Bogataj. Prisotni so bili tudi direktor Ljubljanskega potniškega prometa-LPP, g. Peter Horvat in predsednici društva upokojencev Škofljica Olga Marguč ter Lavrice Majda Kocmur.

Projekt bo v občini Škofljica zaživel v začetku leta 2022.

In kaj je prostofer?

Prostofer je skovanka iz besed ‘prostovoljni’ in ‘šofer’. Je vseslovenski trajnostni projekt zavoda Zlata mreža za mobilnost starejših. Povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne morejo uporabljati javnih ter plačljivih prevoznih sredstev, s tistimi starejšimi aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko. Klicni center zabeleži podatke in lokacijo uporabnika ter obvesti prostovoljnega voznika o prevozu.

Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov. V zadnjem času postaja projekt prostoferstva tudi ekološki oziroma prijazen do okolja, saj stremimo k uporabi električnih vozil.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoze in pomoč pri opravkih. Cilj projekta je narisati čim več nasmehov na obraze starejših in rešiti čim več njihovih stisk.

Vozniki, ki bi želeli postati prostoferji, bodo to lahko sporočili zavodu Zlata mreža na e-mail: info@zlata-mreza.si ali na občinski e-mail:  obcina@obcina.skofljica.si ter na telefonsko številko 01 360 16 08 (Stanislav Lesar).

Last modified: 15.12.2021

Comments are closed.

Skip to content