POKOPALIŠČE TRATE – ŠKOFLJICA KRASIJO NOVE PARKIRNE POVRŠINE

29.10.2021

V čudoviti jesenski barvitosti narave je bila ob izteku meseca oktobra na pokopališču Trate manjša slovesnost ob otvoritvi novih sodobno urejenih parkirnih površin. Sočasno so bila izvedena tudi obširnejša obnovitvena dela celotnega pokopališkega kompleksa, z ozelenitvijo.

Kot je v nagovoru poudaril župan Občine Škofljica g. Ivan Jordan, je bilo pokopališče Trate uradno odprto leta 1998, z blagoslovom kardinala Franca Rodeta. V letu 2010 je bila izvedena obširnejša razširitev, ki jo je blagoslovil Ljubljanski škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Pred dnevi je bil zaključen obširnejši projekt prenove pokopališča, kjer je občina na novo uredila 2.195 m2 parkirnih površin, z odvodnjavanjem, ki zagotavljajo 75 parkirnih mest, vključno s hortikulturno ureditvijo zunanjih površin, v sklopu katere je bilo zasajenih več dreves in ozelenitev.

Vrednost celotnega projekta je znašala dobrih 150.000€.

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali pri tej prenovi, kakor tudi vsem občanom in svojcem, ki skozi vsa leta zgledno skrbijo za urejenost grobov in s tem tudi celotnega pokopališkega kompleksa.

Slovesnost so s svojo prisotnostjo obeležili številni krajani, župan Občine Ig g. Janez Cimperman in pastoralna eminenca Ljubljanski škof msgr. dr. Anton Jamnik, skupaj z duhovnikom cerkve svetega Cirila in Metoda g. Jožetom Tomincem, s katerim sta še pred slovesnim prerezom traku opravila blagoslov.

Ljubljanski škof msgr. dr. Anton Jamnik je v nagovoru izpostavil navdušenje nad barvitostjo narave in res zgledno urejenim pokopališčem Trate, vključno s cerkvijo svetega Cirila in Metoda, ter strnil misli o zavedanju, da je ob slovesu od nam najbližjih v ospredju čuteča vez in ohranjanje pozitivnih, prijetnih spominov.

Ob bližajočem prazniku »Dnevu spomina na mrtve« je vsem rajnim izrazil spoštovanje in spokojni mir.

Slovesnost je potekala v organizaciji Občine Škofljica, ki se vsem prisotnim zahvaljuje za udeležbo.

Še posebej gre zahvala Ljubljanskemu škofu msgr. dr. Antonu Jamniku, domačemu duhovniku cerkve svetega Cirila in Metoda g. Jožetu Tomincu,

moderatorju g. Janezu Zagorcu in ženskemu pevskemu zboru Laniške predice, pod taktirko zborovodkinje Anite Zidar.

Občina Škofljica, oktober 2021

Last modified: 29.10.2021

Comments are closed.

Skip to content