SLAVNOSTNA SEJA OB OBČINSKEM PRAZNIKU

08.09.2020

Občina Škofljica praznuje svoj praznik 1. septembra. Na ta dan se že po tradiciji organizira Slavnostno sejo, na kateri se podelijo občinska in županova priznanja, najzaslužnejšim posameznikom, skupinam, društvom.

Tudi letos smo se, kljub omejitvam, zbrali v ožjem krogu in počastili občinski praznik s krajšim kulturnim programom. Na slavnostni seji so bili prisotni svetnice in svetniki Občinskega sveta, predstavniki Nadzornega odbora, nagrajenci, med njimi tudi šolarji in njihovi starši.

Slavnostno sejo je vodila Tadeja Anžlovar, z glasbo in petjem sta program popestrili violinistka Eva Pal in solistka Eva Česen, svoj pečat pa sta pustila tudi Ela Hočevar in Bruno Žižmund z recitiranjem pesmi.

Županova priznanja Občine Škofljica so prejeli Peter Giovani, za vestno in požrtvovalno delo v času prvega vala epidemije COVID-19, Matevž Strgar, za nesebično pomoč v izrednih razmerah v času prvega vala epidemije COVID-19  in Jože Rojc za dolgoletno sodelovanje z Občino Škofljica.

Plaketo Občine Škofljica so prejeli Franci Hrastar, za aktivno udejstvovanje na različnih področjih, Franci Krevh, za doprinos h glasbenemu izobraževanju in ustvarjanju, Leon Herman, za dolgoletno karitativno dejavnosti in Čotove pevke za 10 let delovanja in ohranjanja kulturne dediščine.

Grb Občine Škofljica pa je prejel Roman Brunšek, za desetletno vodenje Osnovne šole Škofljica.

Poleg županovih in občinskih priznanj, smo se letos v imenu občank in občanov občine Škofljica zahvalili tudi 58 prostovoljcem ob prvem valu epidemije virusa COVID-19, ki jih zaradi omejitev žal ni bilo z nami. Pravi vzor nesebične pomoči sočloveku v stiski so bili: Lojze Gliha, Bojan Tavčar, Jan Žnidaršič, Tomi Cotič, Janez Zagorc, Matevž Strgar, Zlatko Horvat, Jože Okorn, Aleš Gumilar, Miha Brkinjač, Špela Brkinjač, Maruša Fakin, Mateja Perovšek, Žan Černe, Pika Šuc, Max Ošlak Kranjc, Benjamin Tomažič, Špela Podgoršek Pirc, Vesna Olovec, Barbara Štrekelj, Manca Kupljenik, Jakob Blatnik, Andraž Dražumerič, Neli Vrabič, Boris Vončina, Anita Grbič, Radmila Pavlovič Blatnik, Tanja Brlečič, Lidija Trope Mrak, Aljaž Mavrič, Tanja Ojdanić, Rok Brglez, Mateja Adamič, Liza Bratuž Derenčin, Irena Balažic, Teja Razpotnik, Nina Grzetič, Gregor Kovačič, Ines Mustar Zof, Mateja Lunder, Anja Hajnrihar, Mateja Novak, Liljana Šarec, Alenka Komljanec, Šabotič Fuad, Matjaž Spreitzer, Sabine Lipp, Marjetka Mihelčič, Urška Škrjanc, Barbara Holcman, Špela Gale, Vera Banić Vukadin, Maja Novak, Zdenka Bravničar, Helena Tomšič, Marija Kislak, Marjeta Malešič in Monika Azdejković. Iskrena hvala tudi poveljniku oziroma namestniku poveljnika štaba Civilne zaščite Milanu Rajfu.

Na Slavnostni seji smo podelili tudi županova priznanja učenkam in učencem, ki so imeli vsa leta šolanja povprečje vseh ocen v posameznem razredu 4,8 ali več. Nagrajencev je bilo kar 8, vsi pa prihajajo iz Osnovne šole Škofljica. Županova priznanja za »super odličnjake« so prejeli Vid Jurkovič, Eva Štrukelj, Ela Hočevar, Veronika Verček, Anja Brunšek, Ilona Korthouwer, Alja Jereb in Bruno Žižmund.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Občankam in občanom pa iskrene čestitke ob občinskem prazniku!

*Slavnostna seja je potekala v skladu z navodili NIJZ, nagrajenci pa so maske sneli le za namen skupinskega fotografiranja.

Last modified: 09.10.2020

Comments are closed.

Skip to content