OBČINA ŠKOFLJICA BO SODELOVALA V EVROPSKEM PROJEKTU 100 INTELLIGENT CITIES CHALLENGE

03.08.2020

Skupnost občin Slovenije je s skupnim nastopom 12 njenih članic, med drugim tudi z občino Škofljica, uspešno kandidirala na javnem razpisu Evropske komisije 100 Intelligent Cities Challenge.

Skupnost občin Slovenije bo tako z njenimi 12 članicami, in sicer občino Ajdovščina, Črna na Koroškem, Grosuplje, Kanal ob Soči, Kočevje, Laško, Logatec, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Škofja Loka, Vojnik in naše občine Škofljica, sodelovala v projektu, katerega namen je, da vsa sodelujoča mesta in občine, iz različnih delov Evropske unije, združijo moči, da se bodo skupaj z uporabo naprednih tehnologij kar najbolje spoprijeli s pandemijsko krizo in obnovili njihova gospodarstva, medtem ko bo njihov razvoj še bolj zeleno, pametno in trajnostno naravnan. Kakovost življenja v naših mestih in občinah bo tako še višja.

Občina Škofljica bo tako skupaj z ostalimi 11 občinami v okviru projekta z možnostjo udeležbe na različnih dogodkih, z izmenjavo mnenj, izkušenj prejela kakovostne smernice in strokovno podporo za doseganje zelene, pametne in trajnostne rasti, z uporabo naprednih tehnologij.

Kot pravita Evropska komisija in ekipa projekta Intelligent Cities Challenge, se tako skupaj podajamo na inteligentno pot, z aktivnostmi pa bomo pričeli v septembru.

Last modified: 09.10.2020

Comments are closed.

Skip to content