Občinsko glasilo Glasnik

Za ogled Glasnika potrebujete brezplačen pregledovalnik Adobe Acrobar Reader.

OBLIKOVNE SMERNICE ZA PISANJE ČLANKOV  (pdf 2.5MB) 

Cenik oglasnega prostora v občinskem glasilu Glasnik (velja od 1.9.2015)   

OBVESTILO - GLASNIK

Obveščamo vas, da zaradi nujne in nepredvidene ter dalj časa trajajoče odsotnosti urednice občinskega glasila Glasnik, le ta vsaj nekaj mesecev ne bo izhajal.
Več o tem...

Glasnik november - december 2016

Drage bralke, dragi bralci, leto se z naglimi koraki bliža svojemu koncu in prihaja čas praznovanj, bradatih možičkov in drugih decembrskih razvad. Vznemirjenje narašča, prav tako pričakovanja. So mamljiva in sladka kot utrinki iz dobro zasnovanih oglasov.
Več o tem...

Glasnik september - oktober 2016

Drage bralke, dragi bralci, ko se oziram po okoliških hribčkih in poljih in dnevno opazujem, kako narava spreminja svojo fizionomijo , ko se barve in vzorci kot skozi kalejdoskop prelivajo v vedno nove oblike, me je nedavno prešinilo, da imam zelo napačno predstavo o tem, katero obdobje v letu lahko štejem za vrhunec obdarovanja.
Več o tem...

Glasnik julij-avgust 2016

Drage bralke, dragi bralci, junij je zame kot mali december, ki naznanja iztekajoče se leto. To je mesec tekme z dnevi in nočmi, tekma s časom. Bom uspela priteči do cilja, bom kos vsem obveznostim?
Več o tem...

Glasnik maj - junij 2016

Drage bralke, dragi bralci, poletje samozavestno vstopa v naše leto. Dnevi so daljši in toplejši. Prej puste gredice se odete v odtenkih zelene bohotijo po okoliških vrtovih in številni popki so odprli svoje živobarvne cvetove.
Več o tem...

Glasnik april 2016

Drage bralke, dragi bralci, še nedolgo tega smo praznovali materinski dan. Praznik, ki ga ob različnih datumih od konca 1. svetovne vojne praznujemo po vsem svetu. To je dan, ko otroci iz vrtca in šole pridejo domov s čudovitimi izdelki in verzi za svoje mame v znak hvaležnosti za materinstvo in požrtvovalnost v družini. In to so trenutki, ki nas – mame – vedno čustveno ganejo.
Več o tem...

Glasnik marec 2016

Drage občanke, dragi občani, mesec marec je bolj kot kateri koli drugi mesec posvečen ženski polovici svetovnega prebivalstva. Medtem ko je dan žena namenjen praznovanju ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk, je materinski dan priznanje materam za njihovo pomembno vlogo v družini.
Več o tem...

Glasnik februar 2016

Drage bralke, dragi bralci, že v predšolskem obdobju znajo otroci povedati, da je France Prešeren, čigar pomen za slovenstvo vsako leto obeležujemo z državnim praznikom, največji slovenski pesnik.
Več o tem...

Glasnik januar 2016

Draga bralka, dragi bralec, slovo od starega leta in vstop v novo je vedno dobra priložnost za osebno inventuro. Za pregled dogodkov, v katerih smo se znašli, lekcij, iz katerih smo se učili, in svojega delovanja, s katerim smo puščali takšne in drugačne sledi. Je tudi priložnost za načrtovanje novih poti in ciljev. Je priložnost, da se osvobodimo tistega, kar nam ne služi več in se napolnimo z novim.
Več o tem...

Glasnik december 2015

Draga bralka, dragi bralec, stopili smo v obdobje, ki nam od vseh mesecev prinese verjetno največ praznikov, obletnic … Nekaj izhajajoč iz tradicije, nekaj kot spomin na dogodke, ki so zaznamovali naše življenje in nadaljnji razvoj dogodkov, nekatere pa smo jih prevzeli iz drugih okolij in drugega časa.
Več o tem...

Glasnik november 2015

Drage bralke, dragi bralci, 31. oktober 1517, ki ga danes praznujemo kot dan reformacije, je bil za prihodnost slovenskega naroda pomemben dogodek.
Več o tem...

Glasnik september-oktober 2015

Drage bralke, dragi bralci, dolgo, vroče poletje se je poslovilo in že stopamo po deževnih ulicah, pisanih gozdovih in navlaženih barjanskih poteh – narava je zavrtela kolo časa in prinesla jesen. Morda se nam še malo kolca po druženju v toplih poletnih večerih in brezskrbnem poležavanju v viseči mreži na samotni morski obali … Pa ne za dolgo.
Več o tem...